Tro på dig själv – Du kommer att lyckas!

Fake it till you make it

Jag har sedan 25 år tillbaka förkovrat mig i flera beteendevetenskapliga studier som försöker förklara varför vissa ledare och affärsmän lyckas bättre än andra. Rent vetenskapligt går det att bevisa att de mest framgångsrika använder en uppsättning beteenden på ett bättre sätt än de mediokra.

Det som inte går att förklara är hur vår egen inställning till vår framgång påverkar resultatet. Vi vet från studier att kunder hellre köper av säljare som visar att de vill ha affären men hur påverkar säljarens inställning till sin egna framgång?

derren

Derren Brown och Professor Richard Wiseman

luckydog

2011 genomförde Derren Brown ett mycket spännande experiment på staden Todmorden i England med ca. 15 000 invånare. Inspirerad av Richard Wiseman, professor i psykologi vid University of Hertfordshire, ville han se om han kunde påverka invånarnas inställning till sin egna tur. Under tre månader skapade han ett rykte om att det fanns en lyckohund i en park. Om man klappade den fick man tur.

Det intressanta är att då folk trodde att de hade tur så hade de större tur i verkliga livet!

Det finns flera andra experiment som visar att vi kan “lura” vår hjärna till framgång. Du kan lura hjärnan att tycka om stress, du kan lura hjärnan via ditt kroppsspråk.

Hur gör du för att ställa in din egna hjärna på framgång? Vilka effekter har du sett?

Vi vet också att kvinnor tycker att självsäkra män är sexigare…

Så: Ställ in din hjärna på framgång, så får du framgång. Enkelt va?

Kaj Hattenhauer
Säljexpert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *