Skärmavbild 2015-01-25 kl. 21.27.59

Vision

Min vision med alla föreläsningar och utbildningar som jag håller är att göra människor trygga i sin kommunikation med andra. Om man är trygg gör man ett bättre jobb och slipper använda reptilhjärnan som så ofta ställer till problem.

Erfaren

Jag som driver Affärsdoktorn heter Kaj Hattenhauer. I mer än 25 år har jag tränat fler än 10 000 affärsmän i att göra bättre affärer. Här skriver jag då och då om mina erfarenheter av att träffa och träna affärsfolk. Läs om och kommentera mina tankar om säljare, säljträning, säljutbildning, försäljning, ledare, beteenden, affärsmannaskap och ledarskap.

Alla inlägg i denna blogg är uttryck för mina privata åsikter. Jag är delägare i Achieveglobal Norden. Vi hjälper företag gå från strategi till resultat genom att träna deras människor i affärsmannaskap och ledarskap. Jag är fascinerad av den forskning om beteenden som bedrivs. Jag är också fascinerad av att så få använder de kunskaper som forskningen kommit fram till.

Älskar att sälja

Som 10-åring upptäckte jag hur läckert det var att sälja. Mitt första egna jobb handlade om att sälja jultidningar. Det gick riktigt bra. Det gav mig blodad tand för resten av mitt liv.

När jag 14 år gammal flyttade till Strängnäs var jag den första som åkte skateboard. Mina nya kompisar blev intresserade och ville ha hjälp att skaffa sig egna brädor. Hemma i pappas garage byggde jag egna brädor och sålde till kompisar och kompisars kompisar. Känslan av att göra bra affärer var härlig.

Efter att ha jobbat i kassan på en bensinmack i fyra år lärde jag mig att alla kunder är lika mycket värda.

Jag fick lära mig att hantera ointresserade kunder samt att hårt arbete leder till resultat då jag i tre års tid knackade dörr och sålde trädgårdsförädlingsprodukter (i klartext gödsel).

Mitt första heltidsjobb som säljare handlade om att hjälpa butiker att sälja mer och få företagare att få mer nöjd personal. Vi lanserade ett förmånssystem i Sverige och bröt mark för ett nytt sätt att få fler kunder.

När jag var 20 år gammal började jag som säljare på Xerox. Där gjorde jag den största enskilda affären genom att sälja flera högvolymskopiatorer till en kund. Vilken känsla. Jag vann demotävlingar, fick flera priser för mina prestationer och sålde flera gånger mer än min dubbla budget.

Jag blev fadder till nyanställda och märkte hur mycket jag kunde hjälpa dem. Efter att ha föreläst om försäljning bestämde jag mig för min framtid: Att hjälpa andra lyckas bättre i sina affärer. Sedan 1988 har jag gjort det.

Nutid

Jag är en av grundarna till den Nordiska delen av AchieveGlobal. I dag hjälper jag flera världsledande organisationer att nå ett bättre säljresultat. Jag anlitas som rådgivare, tränare och coach.

Citat om Kaj

”Jättebra engagemang från Kaj är det viktigaste. Han har ett stort arkiv att ösa ur när det gäller relevant kunskap. Ibland kan det på liknande utbildningar kännas som om man får ett ”standardsvar”. När det gäller Kaj så känns det som om han verkligen funderar på vad man har sagt innan han svarar.”
– Kursdeltagare, Coaching som motiverar

”En mycket bra utbildning som jag absolut kommer att rekommendera till andra. En bra mix av praktik och teori och diskussion i grupp.
Vår kursledare var mycket kompetent och det jag tyckte gav en ytterligare dimension var att han var påläst på vårt företag och om hur vi arbetar och använde det i övningarna.”
– Kursdeltagare, Coaching som motiverar

Du når mig på info (@) affarsdoktorn.se